maandag 29 januari 2018

weekbericht: mijn lichaam - Ziek zijn

Weekbrief
Thema: “mijn lichaam – ziek zijn”

Wat hebben we allemaal gedaan:

-      Nijntje is heel erg ziek, hij staat vol met rode stippen. Gelukkig hebben we in de klas heel veel goede dokter kindjes.
-      We vierden de verjaardag Eduard. Die is 4 jaar geworden! HIEP HIEP HOERA!
-      We maakten een puzzel van een meisje of een jongen. We zochten het hoofd, de armen, de buik en de benen. Daarna moesten we ze op de juiste plaats leggen.
-      We leerden een leuk liedje over de lichaamsdelen. (dit heb je apart meegekregen)
-      Onze poppenhoek is een echt ziekenhuis geworden. We hebben een heel groot kruis geschilderd in het rood en dit opgehangen in de poppenhoek en eentje aan onze deur buiten. Zo weten de mama’s en papa’s ook dat onze klas omgetoverd is tot een ziekenhuis.
-      We hebben leuke verhaaltjes gelezen:
·         Kaatje bij de dokter.
·         Anna is ziek
-      We leerden veel lichaamsdelen door leuke spelletjes te spelen met juf Kelly en juf Marieke.  (zie foto’s op ons blog)
-      We hebben een leuk werkje gemaakt van onszelf. We mochten op een groot papier gaan liggen en de juf tekenende rond ons. Ons hoofd, armen, handen, buik, benen en voeten. Dan heeft de juf ons mooi uitgeknipt en hebben we onszelf mogen schilderen.
-      Dinsdag namiddag mochten we gaan spelen in een ander klasje. De kindjes van de Vosjes en de Nellie en Cesar klas mochten dan ook eens bij ons komen spelen.
-      We maakten doktershoedjes door met kleine en grote rode kruisjes te stempelen.
-      We keken in de spiegel naar onze eigen gezichtjes.
-      We puzzelden de rode kruisjes op de juiste plaats. Kleine kruisjes, Grote kruisjes.
-      We bouwden met de blokken een groot ziekenhuis
-      Op Nijntje kleefden we kleine rode stickers, Nijntje was ziek, hij had de waterpokken.
-      Er waren heel veel kindjes ziek deze week. Verzorg jullie goed!! Gelukkig hebben we geleerd hoe we dat moeten doen!
-      We maakten muziek met pillendoosjes.
-      We hebben een waarneming gedaan. Wat zit er allemaal in een dokterstas: stethoscoop, thermometer, lichtje om in de oren en neus te kijken, houten stokje om in de keel te kijken, spuitjes, pleister, pilletjes, …
-      We maakten met plasticine mannetjes, ook hadden  we meneer aardappelhoofd in de klas. We gaven hem ogen, oren, een neusje, armen, benen, handen, haar, een hoedje, ...

En nog veel meer, laat zeker je kleuter veel vertellen over wat we in de klas gedaan hebben! Zo kom je zeker nog leuke dingen te weten!

Groetjes,
Juf KellyBelangrijke weetjes:

-      Volgende week gaan we beginnen werken rond CARNAVAL. Wie thuis verhaaltjes, confetti, verkleedkledij, toeters, … heeft mag deze zeker meebrengen!!

Bedankt aan de ouders die vorige week leuke spulletjes hebben meegebracht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten